April 2007 - Nieuws en Inspiratie - Geniet het leven

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Geniet het Leven

De afgelopen maanden besef ik weer hoe eindig het leven is. Ik kan er niet omheen: cliënten die afbellen omdat een ouder op sterven ligt, vrienden en kennissen van wie een ouder gestorven is, de broer van mijn liefje waarbij kanker is geconstateerd, vrienden van vrienden die ongeneeslijk ziek zijn, kennissen van begin dertig met nare tumoren, vrienden die ernstig ziek in het ziekenhuis belanden…
Het houdt niet op.

 

Toen ik jaren geleden nog in de gezondheidszorg werkte, was het besef van de eindigheid van het leven voor mij een normaal iets. Als röntgenlaborant kwam ik vaak op de EHBO waar ik mensen moest fotograferen die een ongeluk hadden gehad. Op de hartbewaking, zag ik mensen met hartinfarcten, op de Intensive Care mensen die voor hun leven vochten. Later op de afdeling radiotherapie was kanker en de angst voor de naderende dood een onlosmakelijk onderdeel van mijn werk. Mensen stierven, ook diegenen die hun hele leven hard hadden gewerkt en eindelijk van hun oude dag wilden genieten. Jonge gezinnen werden bruut uit elkaar gerukt. Daarvan leerde ik dat genieten van het leven nooit vroeg genoeg kan beginnen. Ik nam me toen al voor dat ik alles uit het leven wilde halen wat er in zat.

 

Nu heb ik een eigen bedrijf en daarin doe ik vooral veel dingen die ik leuk vind. Sterker nog: er zijn soms teveel dingen. Ik heb de neiging om me in mijn werk te verliezen en te vergeten wat nu eigenlijk echt belangrijk is. Want mijn werk gaat soms wel ten koste van mijn sociale leven, heb ik gemerkt. Hoe vaak zie ik mijn vrienden nog? Op welke manier laat ik hen merken dat ze belangrijk voor me zijn? Hoe zit het met mijn balans tussen werk en privé?

 

Afgelopen week stond mijn moeder op de voicemail. Ze had al zo lang niets meer van me gehoord, of het wel goed met me ging. Ik dacht na aan al die nare berichten van de afgelopen tijd. Vandaag realiseerde ik me dat ik haar na een week zelfs nog niet eens had teruggebeld. Ik vatte meteen de koe bij de horens en belde mijn moeder. Hartstikke blij natuurlijk. We planden meteen een dagje om weer eens samen naar de sauna te gaan. Om te genieten van het leven, en van elkaar. Nu het nog kan.

 

Soms heb je een boodschapper nodig die je weer even wakker schudt. Soms meerdere boodschappers. Want zeg nu zelf: wat is nu echt belangrijk in het leven?

 

Hoe geniet jij het leven? Hoe maak jij ruimte voor dingen die echt belangrijk zijn?

 

 

TIPS

 

Tien geniet-het-leven tips

 

  1. Neem de tijd voor een ontspannen start, en gun jezelf een goed ontbijt. Eet en proef bewust. Een goed begin is het halve werk.
  2. Zorg goed voor je lijf. Sport regelmatig en ga op tijd naar buiten. Maak er tijd voor.
  3. Plan avondjes voor jezelf en/of voor je relatie. Voor je het weet is de tijd gevuld met allerlei afspraken, behalve die met de belangrijkste persoon: jezelf.
  4. Ga regelmatig de natuur in. Geniet van het wonder van nieuwe frisgroene blaadjes en van zingende vogels. En de rust.
  5. Strooi met complimentjes. Verras je partner of je vrienden. Laat de mensen om je heen merken wat ze voor je betekenen. Denk niet dat het kwaad kan, we doen het nog veel te weinig!
  6. Wacht niet met leuke dingen doen tot je 65e. Maak tijd vrij in je agenda voor de mensen die belangrijk voor je zijn. Je partner bijvoorbeeld. Echte aandacht voor elkaar doet wonderen.
  7. Zorg dat je ontspannen bent als je naar bed gaat. Niet nog even snel achter de computer, maar lees een boek of geef je partner een massage.
  8. Heb lef en maak van je droom een doel. Dromen is leuk, dromen waarmaken nog leuker! Laat je niet verlammen door de bekende beren op de weg. Er is meer mogelijk dan je denkt.
  9. Geniet van de reis zelf en wacht niet met gelukkig zijn tot je het einddoel hebt bereikt. Ook op de top wordt het uitzicht na verloop van tijd saai… 
  10. Wees bewust van positieve gebeurtenissen in je leven. Wat ging er goed vandaag? Waar heb je van genoten? Schrijf het op in een speciaal schriftje voordat je naar bed gaat en lees het regelmatig door.

 

Boekentip: 'Echt vriendinnen' - Elma van Vliet

 

Toen mijn hartsvriendin Wies onlangs jarig was, zocht ik iets speciaals voor haar als cadeau. Als gebaar, om te laten weten hoe belangrijk ze voor me is. In de boekwinkel kwam ik het boek: ‘Echte vriendinnen’ tegen. Het is een enorm leuk boek, vooral omdat er plaats is gemaakt om zelf op te schrijven wat je vriendin voor je betekent. Het beantwoorden van alle vragen kostte even wat tijd. Maar het effect is er wel naar. Wacht niet tot de begrafenisspeech maar zeg het nu! Meer weten? Op www.echtvriendinnen.nl vind je er alles over. Met een forum en digitale hartverwarmende kaartjes.

Ps 1: Wies, ik weet nu weer bij welk liedje ik altijd aan jou moet denken: 'Binnen' van Marco Borsato. Schrijf je het er nog even bij?

Ps 2: Wies maakt overigens hele leuke kunstwerkjes waar je blij van wordt. Haar vrolijke koeienschilderijen zijn bekend van de soap GTST. Leuk om cadeau te doen!
Neem gerust een kijkje op haar site

 

Website tip: Jij is lief!

 

 

Vorige week kreeg ik een heel lief kaartje van een vriendin. Altijd leuk als mensen die moeite voor je doen.

Wil je de mensen om je heen ook verrassen met een leuk positief berichtje? Op de site www.jijislief.nl vind je hele leuke digitale kaarten om te versturen...

 

 

In de pers.

 

Artikel over de gevolgen vreemdgaan: Het verkeerde bed

 

Onlangs ben ik door de GPD geinterviewd als relatiecoach met de vraag hoe om te gaan met de gevolgen van vreemdgaan. Mijn visie op vreemdgaan is nauw verbonden met de manier waarop ik naar relaties kijk en met de levensfilosofie polyamorie. Hierover vind je in het artikel overigens niets terug. Naast mij geven psycholoog Henk Noort en de gezondheidspsycholoog Ad Vingerhoets hun wetenschappelijke (mannelijke) visie op het onderwerp. Heel anders dan hoe ik er naar kijk. Nieuwsgierig? Wie weet verschijnt het artikel binnenkort in jouw regionale dagblad, dus hou de krant in de gaten!

 

 

Opleiding Counselling en Coaching, start 6 september 2007

 

Heb je belangstelling om te leren counsellen en coachen? De opleiding Counselling en Coaching niveau 1 in Eindhoven vindt plaats op donderdagen, en start op 6 september 2007

Daarnaast zal ik in Eindhoven vanaf september ook niveau 2 begeleiden, waarbij intervisie en marketing de hoofdonderwerpen van de praktijkdagen zijn. Deze praktijkdagen vinden plaats op zaterdagen en de opleiding start op 15 september 2007.

Hier kun je je aanmelden voor de opleidingen.

 

 

Verander je Wereld hulpacties

 

Actie 1) Training  van weerstand naar enthousiasme - met Arjan Erkel

De hulpactie voor mijn training met Arjan Erkel heeft zijn eerste effect. Binnenkort hebben we met een aantal trainingbureau's een orienterend gesprek. We zijn hier heel blij mee want we willen graag aan de slag met ons trainingsconcept. Wil je weten waar het ook alweer over gaat? Lees er hier alles over of download nu de informatiefolder.

Ken jij mensen in bedrijven die voor een reorganisatie staan en kun je ons in contact brengen met de juiste personen? Wil jij ons helpen en een contact tot stand brengen? Aarzel niet en neem dan gerust contact op voor meer informatie of bel 06 - 4555 0680

Voor ieder contact dat leidt tot een concrete opdracht, hebben wij een leuke verrassing! :-)

 

Actie 2) Help Verander je Wereld naar 700 abbonnees!

De nieuws- en inspiratiebrieven van Verander je Wereld worden graag gelezen. Dat merk ik aan de nieuwe aanmeldingen die wekelijks binnenkomen. Toch zou het geweldig zijn, als nog meer mensen kunnen genieten van de artikelen en tips van Verander je Wereld.

Mijn streven is dan ook om het aantal abbonees te laten groeien naar 700. En dat voor 7-7-2007. Help Verander je Wereld te groeien en stuur deze nieuwsbrief door naar mensen in jouw omgeving voor wie deze interessant is. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen? Klik dan hier.

 

 

Agenda

 

18 april - Lezing de Kunst van het NEE zeggen - Bibliotheek Dordrecht

Donderdag 15 maart vindt er weer een lezing plaats over 'De kunst van het NEE zeggen' in de centrale bibiliotheek aan de Groenmarkt 153 in Dordrecht. Toegang € 5, met +PAS € 4

De routebeschrijving vind je hier. Aanvang van de lezing is 20:00u

 

8 Mei - Workshop De kunst van het NEE zeggen - Berlicum ('s-Hertogenbosch)

08 mei 2007: Workshop De kunst van het NEE zeggen - 's-Hertogenbosch (Berlicum)
wil je ook beter voor jezelf leren zorgen, en plezieriger leven? Meer informatie over de workshop en aanmelden vind je hier

 

Binnenkort - Workshop Communicatie binnen relaties

Er is steeds interesse voor de workshop 'Communicatie binnen Relaties'. In deze workshop wordt veel gewerkt met het geven van feedback. Inmiddels staan er een aantal mensen op de lijst. Binnenkort zal iedereen persoonlijk aangeschreven worden en zal een datumvoorstel worden gedaan. Lees hier meer over de workshop.

Wil je ook beter communiceren met je partner en een leukere relatie?

Laat het me zo snel mogelijk weten en meld je nu aan

 

© Verander je Wereld. Wil je de column uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690