December 2007 - Nieuws en Inspiratie - Winnen!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

Interview JOS trofee - Bosschtion Radio

Uit je comfortzone - Telegraaf 28 december

 • Boekentip
  Succesvol zijn en blijven - Porras, Emery en Thompson
 • Informatie
 • Tariefwijzigingen per 1 jan 2008

 

Winnen!

 

Onlangs deed ik mee aan een wedstrijd voor de beste Startende Ondernemer. Als enthousiasteling met een spannende niche, met daarnaast een innovatief product zag ik mezelf in gedachten al met de overwinnaarsbeker in mijn handen. In mijn dagdromen blaakte ik van zelfvertrouwen, hing de zaal aan mijn lippen en vond de jury mij natuurlijk de allerbeste ondernemer.

 

Ik deed er alles aan om de trofee in de wacht te slepen. Ik stuurde mails naar mijn hele netwerk met het verzoek om mij te ondersteunen. Ik zwoegde een middag op een prachtige PowerPoint presentatie, waarbij plaatjes met indrukwekkende bewegingen tevoorschijn kwamen. In tijdloze gedachten oefende ik mijn drie-minuten speech. Een stopwatch kwam in mijn gedachten niet voor, wel zo handig. Later hardop oefenend, kortte ik mijn toespraak steeds meer in. En zo droomde ik mezelf naar het overwinnaarschap.

 

Alle tekenen om te winnen waren aanwezig. Ik kreeg meer dan honderd (!) mails van mensen die mij persoonlijk succes wensten. Ik kreeg een uitnodiging van de lokale radio-omroep Boschtion FM, voor een radio-interview over de JOS trofee. Een mooie gelegenheid om mijn bedrijfsactiviteiten te presenteren. Ik kon mijn geluk niet op. In mijn dromen dan.

 

In de realiteit was er die avond een volle zaal met publiek, en waren er gerichte instructies van de jury. Iemand had me een power-energiedrankje gestuurd, dat ik ingenomen had en wat me ontzettend hyper maakte. De combinatie van de adrenaline in mijn lijf met de benauwde zaal, de druk om binnen drie minuten alles te willen vertellen, zorgde ervoor dat ik volledig buiten adem raakte. Mijn aandacht ging daardoor vooral naar het onder controle houden van mijn ademhaling. En ik had een supersterke tegenstander, die echt een overtuigende presentatie met een geweldig product had, voor een breed publiek. Iemand met een toekomstvisie gericht op sterke omzetgroei en bedrijfsgroei op internationaal niveau.

 

Daar sta je dan als eenpitter in de dienstverlening, die als doel heeft om over 5 jaar nog net zo gelukkig te zijn als nu ;-) De prijs voor de beste ondernemer ging dus aan mijn neus voorbij. En toch had ik niet het gevoel dat ik had verloren. Integendeel zelfs!

 

Het meedoen aan deze wedstrijd heeft me zoveel opgeleverd, dat ik me echt een winnaar voel! Na het radio-interview was er de bijzondere ontmoeting met een kunstzinnige vrouw die na mij geïnterviewd werd. Dat klikte zo, dat ik die avond onverwachts zat te luisteren naar een prachtig huiskamerconcert in Kunsthuis Rosmalen. Ik was tot tranen toe geroerd door de prachtige muziek. Wat een cadeautje!

 

Daarnaast al die mensen die mij erkenning gaven door me een mail te sturen. En al mijn lieve vrienden en collega’s die de moeite namen om mij die avond persoonlijk bij te staan. De lieve woorden en prachtige bloemen. Het geeft me zo'n gevoel van dankbaarheid.

Als toetje der prijzen was er naar aanleiding van mijn deelname het interview aan Celine Rutten, die samen met communicator Richard Engelfriet een boek schrijft over passie. Met Richard had ik in 2005 een van de eerste netwerkgesprekken als ondernemer. Hij is mijn grote voorbeeld, omdat hij met zijn vele vakanties een perfecte balans heeft gevonden tussen werk en privé.

 

Hun boek gaat over passie, en mijn verhaal dient als voorbeeld hoe je je leven een andere wending kunt geven. Dat heb ik gedaan met het kiezen voor Verander je Wereld. Via hun boek kan ik nu nog meer mensen inspireren. En dat voelt echt als winnen.

 

 

En jij, hoe kijk jij naar winnen? Ga je voor de beker, of richt je je op wat de deelname oplevert?

 

TIPS

 

TIPS OM TE WINNEN

 1. Zorg dat je goed voorbereid bent. Weet waar je naar toe wilt en denk erover na hoe je dat gaat bereiken
 2. Ga uit van je eigen kracht. Die zit gewoon in je. Daar hoef je niets extra’s aan toe te voegen!
 3. Visualiseer je succes. Beleef in gedachten jouw overwinningsmoment. Alleen dat is al genieten!
 4. Oefen voor een presentatie! Neem de tijd, en oefen vooraf volop. Hardop, liefst met publiek. Dan weet je hoe het klinkt en hoe het overkomt. En je kunt dingen bijschaven.
 5. Meedoen aan een wedstrijd is een mogelijkheid om ervaring op te doen. Van iedere ervaring leer je weer. Dat komt later altijd van pas.
 6. Richt je op wat je bereikt hebt, ook als je niet wint. Alles wat aandacht krijgt dat groeit. Het maakt je leven sowieso veel leuker!

naar boven

 

Verander je Wereld acties

 

Een kerstdiner voor straatkinderen in Haïti - Steun broeder Gerard!

Broeder Gerard van Wezel van de Abdij Maria Toevlucht te Zundert zet zich in voor de ontwikkelingsprojecten in Haïti. Hij reist 15 december af naar Haïti, een van de armste landen ter wereld. Een van zijn projecten is een actie om een kerstdiner maken voor alle 65 kinderen van weeshuis ‘Foyer des Amis’ en straatmeisjescentrum ‘Centre de Refuge’.

Steun jij deze Verander je Wereld actie?

Maak nu je bedrag over op Rabobank nr: 1605 36 634, of Postbank nr: 108 5614, t.n.v. Abdij Maria Toevlucht, Zundert,  o.v.v. Kerstmaaltijd straatkinderen Haïti.  Of klik hier voor meer informatie.

 

naar boven

In de pers

 

Op de radio - Een interview over de JOS trofee

Naar aanleiding van mijn deelname aan de JOS trofee, de prijs voor de beste startende ondernemer van Den Bosch, werd ik uitgenodigd voor een radio-interview bij Boschtion FM. Het was een leuk interview, waarbij ik alle tijd kreeg om mijn bedrijf te promoten en te vertellen over wat de JOS voor mij betekent.

 

Artikel Comfortzone - Telegraaf bijlage, 28 december

Op vrijdag 28 december verschijnt er een artikel in de Telegraaf over uit je comfortzone komen. Ik kom als coach aan het woord hoe je dat nu aanpakt.

De journaliste had mij gevonden via iemand die haar verwees naar mijn nieuwsbrief van oktober 2005 over dit onderwerp. Voor wie alvast wat inspiratie wil opdoen!

 

naar boven

Boekentips

 

Succesvol zijn en blijven - Porras, Emery en Thompson

Ben jij ook op weg naar de top, of hoop je dat ooit te zijn? Laat je inspireren door de groten der aarde, als Nelson Mandela, de Dalai Lama en Gerard KLeisterlee. Het boek is het resultaat van een speurtocht naar de sleutel tot duurzaam succes. Honderden interviews met succesvolle mensen vormen de basis. En wat mij het meest verbaasde: het zijn gewone mensen, net als jij en ik!

Lees er alles over en bestel het boek hier.

 

 

naar boven

 

Informatie

 

Tariefwijzigingen

 

Met ingang van 1 januari 2008 worden de tarieven voor coaching gewijzigd. De prijzen zijn nu inclusief BTW vermeld. Vanaf 1 januari 2008 wordt het BTW tarief verhoogd van 19% naar 20%. Daarnaast zal een kleine prijsstijging plaatsvinden. Voor reeds lopende trajecten blijven de prijzen gelijk. Wil je nog van de oude prijzen gebruik maken, meld je dan nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Vanaf januari wordt voor het kennismakingsgesprek een vast tarief gehanteerd van € 60 (max. een uur). Voor aanvullende coaching gelden de reguliere inkomensafhankelijke tarieven.

De nieuwe tarieven vind je hier.

 

naar boven

 

AGENDA

 

Academie voor Counselling en Coaching - start januari 2008

 

Ik ben als trainer verbonden aan de Academie voor Counselling en Coaching in Eindhoven. De praktijkdagen in 2008 vinden plaats op 10 zaterdagen.

Op 26 januari 2008 start ik met de opleiding 'Counselling en Coaching', op 1 maart 2008 start ik met de opleiding 'Mensgericht Coachen'.

Hier kun je er meer over lezen.

Meer info vind je de site van de Academie.

Er is een speciale korting voor wie zich voor alle vier de niveaus tegelijk inschrijft en betaalt.
Hier
kun je je inschrijven. De opleiding Counselling en Coaching (E8) zit al bijna vol. Wees er dus snel bij!

 

naar boven

 

Training 'De kracht van Ontgijzelen' - 29 februari 2008

Kan een wereldberoemd gijzelingsverhaal jou helpen in je persoonlijke groei of bij keuzes op zakelijk gebied? Ja, dat kan! Iedereen kampt soms met tegenslagen in zijn leven, en kent situaties die weerstand, angst of onzekerheid oproepen. Soms zit je ongemerkt vast in een patroon waaruit je nauwelijks meer kunt of durft te ontsnappen.

Aan de hand van het Ontgijzelingsmodel© word je als deelnemer uitgedaagd om je vrijheid van denken en handelen te vergroten. Je leert bewuster omgaan met keuzes en tegenslagen, macht en echte of zelfopgelegde grenzen. We vertalen de levenslessen van Arjan’s ontvoering naar de praktijksituatie van de deelnemers. We onderzoeken mogelijkheden, verkennen keuzes, vaardigheden en grenzen. Zodat jij kunt bereiken wat je écht wilt.

Datum:            Vrijdag 29 februari 2008.

Tijd:                 van10:00 – 17:00u

Locatie:           ZIN klooster, Boxtelseweg 58, 6261 NE Vught (’s-Hertogenbosch)

Trainers:              Arjan Erkel en Leonie Linssen

Investering:         € 249,- excl. BTW, inclusief lunch, drankjes en Arjan's boek 'Ontvoerd'.

Aanmelden:    Mail naar Leonie@veranderjewereld.nl of bel 073-6420725

Meer informatie vind je hier. Of download hier de informatiefolder (PDF)

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690