Januari 2010 - nieuws en inspiratie - Jezus is sexy!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Jezus is sexy!

 

 

Afgelopen week mocht ik genieten van de kundige trainersvaardigheden van Alex Vartman, een Australische goeroe die voor het eerst sinds 9 jaar weer Satsang gaf. In een Satsang gebruik je de wijsheid van de kring waarbij je door middel van gesprekken, meditaties en rituelen tot hoger bewustzijn komt. Zes dagen en avonden jezelf volledig onderdompelen, in contact zijn met jezelf en met de ander, brengt je op zielsniveau bij elkaar. Door vele groepsmeditaties wordt je hoofd leeg van gedachten, verdwijnen angsten en spoken en is er alleen nog rust en stilte. Door praktische oefeningen wordt het bewustzijn zo sterk vergroot dat het zelfs buiten je lichaam treedt, waardoor er een liefdevolle zielsverbinding ontstaat met de ander, een verbinding die onuitwisbaar is.

 

Van huis uit ben ik katholiek opgevoed en in de loop der jaren was de verbinding met mijn geloof naar de achtergrond verdwenen als een herinnering aan mijn jeugd. Tijdens de Satsang kwam mijn geloof in God op een hele andere manier terug in mijn leven: in een liefdevolle verbinding met anderen, gevoed door de lessen van Jezus die steeds opnieuw op mijn netvlies verscheen en mij uitnodigde tot overgave. Overgave aan dat wat zich aandient, wat het ook is. Door de kringmeditaties werden energievelden versterkt en chakra’s geopend en zag ik mezelf plotseling vreemde bewegingen maken, oftewel ‘conducten’ zoals Vartman het noemt, de energie van emoties van anderen ging door het systeem van mijn lichaam en werd daarmee getransformeerd en bevrijd.

 

Ogen zijn de spiegels van de ziel, in de ogen van de anderen zag ik mezelf terug: mijn verdriet en pijn, mijn strengheid maar ook mijn verlangen, zachtheid, schoonheid, vreugde en licht. En ik werd geconfronteerd met mijn seksuele energie op een manier die onafwendbaar was. Nu heb ik zelf een open relatie en weet ik als polyamoreuze vrouw dat ik van meerdere mensen kan houden, maar daarbij heb je altijd rekening te houden met de grenzen en waarheid van de anderen. Anderen die gebonden waren en thuis een liefdevolle partner hadden die op hun wachtten. Die energie vrijelijk laten stromen was dus geen optie. Maar wat dan wel?

 

Gelukkig is Alex Vartman naast een goeroe ook een uitstekende en humorvolle trainer, die in een veilige omgeving mensen uit hun comfortzone wist te krijgen waardoor en chaos en beweging ontstond, waarna er nieuwe inzichten kwamen en weer rust kon ontstaan op een hoger niveau. Zo leerde ik om mijn seksuele energie te accepteren als iets wat van mij als vrouw is, deze niet ongecontroleerd en vrijelijk te laten stromen om mijzelf bevrediging te brengen, maar terug te brengen naar mijn hart, waardoor deze transformeerde in liefdesenergie. Getransformeerde liefdesenergie kun je vrijelijk en onbeperkt de wereld insturen, het opent harten en het geneest.

 

Zo werd ik op een ochtend wakker met een knallende migraine. Steeds opnieuw zag ik donkere ogen en gezichten. Door de liefdevolle Reiki die ik ontving van mijn spirituele reisgenoot loste door ‘conducten’ een deel van de pijn op. Het was hard werken. Het was Jezus die me daarbij uitnodigde om mij over te geven aan mijn intuïtie en mijn getransformeerde liefdesenergie naar hen te sturen zodat het licht werd, zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. Een wonderbaarlijk proces. Ik voelde me naderhand als herboren.

 

Voor mij kwam alles in deze week bij elkaar. Ik kreeg inzicht in het hoe en waarom van polyamorie op een spiritueel en zielsniveau. Ik leerde dat we allen een zijn, dat we allemaal God zijn, dat we niets zijn en dat ik niet besta. Eigenlijk is het niet uit te leggen als je het zelf niet ervaren hebt. Je hoeft dus ook niet te proberen om dat te begrijpen. Het gaat om de boodschap, dat je met liefde het lijden in de wereld kunt verlossen en dat ik dat niet in mijn eentje kan: ieder mens is een deel van het geheel en heeft zijn eigen bijdrage in deze wereld.

 

Of zoals mijn lief het verwoordde toen we thuis met onze intuïtie speelden: ‘de hoop van de mensheid is gevestigd op de liefde.’

Alles is liefde.

 

En jij, wat is liefde voor jou? Op welke manier breng jij liefde in de wereld?

reageer op deze column op mijn weblog hier

 

naar bovend

 

TIPS

 

Tips voor meer liefde

 

 1. Accepteer en respecteer jezelf
  Liefde start bij de bron, in de relatie met jezelf. Accepteer dat je mens bent, dat je fouten maakt en dat je mag groeien. Kijk met liefde en respect naar jezelf.
 2. Vertrouw op je intuitie
  Je intuitie is je innerlijk weten die voortkomt uit jouw wijsheid, opgebouwd uit jarenlange ervaringen, voor wie er in gelooft: tot ver voor jouw huidige leven. In minder dan een seconde krijg je antwoord, voordat je gedachten deze weer beinvloeden en vervuilen. Durf te vertrouwen op je intuitie.
 3. Daag jezelf uit
  Kom regelmatig uit je comfortzone. Door te blijven doen wat je deed, krijg je wat je kreeg. Je kunt je innerlijke vrijheid vergroten door jezelf regelmatig uit te dagen en verwarring te creeren. Daarmee vind je nieuwe wijsheid en inzichten die je kunt gebruiken om te groeien.
 4. Gun jezelf de tijd
  Keulen en Aken zijn niet op een dag gebouwd, verwacht niet van jezelf dat jij ineens verandert in het door jouw geschapen ideaalbeeld, of dat je partner zal worden als jouw ideaalbeeld. Transformatie kost tijd en inspanning. Maar dan heb je ook wat ;-)
 5. Geef onvoorwaardelijke liefde
  De beste manier om meer liefde te krijgen in je leven is door liefde te geven aan anderen. Onvoorwaardelijk. Alles wat je zaait, zul je ook ooit weer oogsten. Geef je zaadjes licht en warmte en tijdig water. Geef omdat je wilt geven, niet omdat je er iets voor terug wilt krijgen.
  r

naar bovend

 

Actueel

 

Ja, ik wil jullie allemaal! Polyamorie voor tieners

 

In het tijdschrift YES van deze week staat een leuk artikel over polyamorie. De illustratie bij het artikel is subliem: beelden spreken soms meer dan woorden. Met als boodschap: wacht niet op de prins op het witte paard die jou gelukkig komt maken, maar ga zelf op het witte paard zitten!

 

Hier kun je het artikel lezen (763 kB) en de illustratie van Evalien in zijn volle glorie bewonderen.

 

 

Love Unlimited - feedback van de Amerikaanse editor

 

 

Gisteren kreeg ik een mailtje van mijn co-schrijver Stephan Wik, die de eerste teksten van ons boek Love Unlimited heeft vertaald en gestuurd naar de Amerikaanse editor. De feedback die we kregen was waanzinnig leuk:

"It really is great stuff, and an important book, and a potential best seller. An American audience will love this..."

In het Nederlands vertaald: 'Het is geweldig en een belangrijk boek, een potentiele bestseller. Het Amerikaanse publiek zal er van houden...'

Het Nederlandse boek met twaalf coachingsverhalen over ingewikkelde liefdesrelaties verschijnt april 2010. Het Engelstalige boek verschijnt augustus 2010.

e

stering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovende

 

AGENDA

 

Liefde, vriendschap of meer? Workshop Valentijnsymposium 13 feb

Tijdens het Valentijnssymposium Grenzeloos Liefhebben dat Ageeth Veenemans op 13 februari 2010 organiseert in Utrecht, geef ik de workshop: Liefde, vriendschap of meer? Ontdek je relatieverbindingen!

Relaties zijn niet allemaal hetzelfde, ook liefdesrelaties niet. Maar wat is liefde eigenlijk? Wat is het voor jou en wat is het voor je partner(s)? Waardoor voel jij je verbonden met je partner(s) en wat is er anders aan de relatie met iemand die je niet je partner noemt? Is dat ook liefde of is het alleen vriendschap? Of is het toch net iets meer dan dat?

Wil je meer weten over de workshop, lees dan deze blog.

Wil je meer weten over het Valentijnssymposium, neem dan een kijkje op deze site

 

Academie voor Counselling en Coaching

September 2010 start ik weer met zowel een nieuwe opleiding Counselling en Coaching als Mensgericht Coachen in Eindhoven. De training Counselling en Coaching vindt plaats op tien donderdagen, de training Mensgericht Coachen op vrijdagen. De praktijkdagen vinden eens per maand plaats.

Hier lees je meer over de opleidingen.

In het trainingsjaar dat start in 2010 zal spiritualiteit onderdeel uitmaken van de training, waarbij de studenten kunnen leren van mijn persoonlijke ervaringen op spiritueel gebied.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.

rkshop e workshop.

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele agenda zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690