Juni / juli - Nieuws en Inspiratie - Het Vrijbewijs

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

Het Vrijbewijs

 

Onlangs gaf ik een lezing over polyamorie aan psychologiestudenten op de Universiteit in Nijmegen op het door hen georganiseerde congres ‘Unconventional Love’. Het was een inspirerende ochtend. Niet alleen om vol passie over ervaringen te vertellen op het gebied van de liefde en relaties, maar ook vanwege de verrassende reacties van de deelnemers.

Zo vertelde ik over het boek ‘Love Unlimited – een vrije kijk op liefdesrelaties’ dat ik samen met Stephan Wik geschreven heb. Het boek bevat twaalf ervaringsverhalen van mensen in problemen omdat zij gevoelens van aantrekkingskracht hebben ontwikkeld voor anderen dan de eigen partner. Stephan vult de verhalen aan met leuke en prikkelende wetenswaardigheden over andere en oudere culturen op het gebied van intimiteit en seksualiteit.

Op liefdesles bij oudere vrouwen

Zo beschrijft Stephan hoe bij een stam in Afrika, jonge mannen eerst op ‘liefdesles’ gingen bij oudere volwassen vrouwen. Pas als zij bewezen hadden hoe ze een vrouw optimaal konden bevredigen, mochten ze vrijen met iemand van hun eigen leeftijd. Toen ik dat vertelde, reageerde een van de vrouwelijke deelnemers spontaan: ‘nou dan mogen ze van mij alle jongens hier aan de universiteit daar naar toe sturen’ waarop de zaal in lachen uitbarstte en andere meiden knikkend instemden met haar reactie.

Pornoficatie van de samenleving

Haar reactie zette zowel mijn denken aan het werk. Hoe ontstaat het beeld van de liefde en vrijen bij jonge mensen? Hoe komt het dat jonge meiden teleurgesteld zijn over het vrijprestaties van jongens? Waardoor ontstaat het grote verschil in verwachting en beleving? Volgens mij....

 

Lees verder op deze website van Daretoo.nl  en discussieer mee!  Er zijn al veel reacties op de column!

 

naar bovend

Actueel

 

Love Unlimited nu ook in het Engels

Het is zover! Love Unlimited is vanaf vandaag verkrijgbaar in het Engels in de UK, en vanaf 1 augustus ook verkrijgbaar op de Amerikaanse markt. Ik ben er erg trots op. Het is zo geweldig om al die positieve feedback van de Nederlandse markt te krijgen en ik verheug me erop dat ook elders in de wereld mensen genieten van Love Unlimited.

Uitgebreide reviews kun je hier lezen op bol.com

en op mijn nieuwe website www.liefdedelen.nl

Boek bestellen?

Het Engelstalige boek kun je bij Findhorn bestellen.

Je kunt er ook twee hoofdstukken online lezen!

De Nederlandse versie kun je bij mij bestellen, als je wilt persoonlijk door mij gesigneerd. Maak € 21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld, mail me je adresgegevens en ik stuur het boek naar je toe.

 

naar bovend

 

Oefeningen uit Love Unlimited nu op Liefde Delen

In het boek Love Unlimited worden in de verhalen veel oefeningen genoemd die ik met de clienten uit het boek heb gedaan. Inmiddels staan de eerste oefeningen uit het boek uitgeschreven. Je kunt ze gratis downloaden vanaf mijn website. De oefeningen zijn bedoeld om de relatie met jezelf te verdiepen en ook de relatie met je partner.

 

Deze zomer ga ik nog meer oefeningen uit Love Unlimited plaatsen op de website. Hou de site dus in de gaten!

Nieuwsgierig? Neem nu een kijkje op www.liefdedelen.nl

naar boven

 

In de media

 

De volkskrant - Opiniestuk over vreemdgaan

 

Als het goed is verschijnt er deze week in de Volkskrant een opiniestuk van mijn hand over vreemdgaan en hoe je daar anders mee om kunt gaan. Ik ben er heel blij mee dat de Volkskrant het stuk wil plaatsen. Ik hoop dat het stuk mensen met elkaar in gesprek brengt over hun relatie en hoe zij staan tegenover vreemdgaan en trouw zijn. Want hoe je dat laatste invult, daar praten veel mensen niet over, met alle gevolgen van dien.

 

Op de radio - interview over Liefde Delen

Vorige week werd ik geinterviewd door Erik van Vliet, van radio BoschtionFM, LTVFM, en radio Magnefique over mijn nieuwe website Liefde Delen.

Het werd een leuk interview, waarin gesproken werd over vreemdgaan, polyamorie en open relaties en hoe je je relatie leuk kunt houden zonder dat er een derde in het spel komt.

Je kunt het interview hier deel 1 http://twaud.io/fpw en hier deel 2 http://twaud.io/fpz beluisteren.

 

Meer radio interviews

Ook de Limburgse radiozender L1 heeft mij de afgelopen week geinterviewd, samen met Ageeth Veenemans, over het onderwerp polyamorie. De redactie was verbaasd en onder de indruk van de manier waarop wij onze relaties vormgeven.

Als laatste werd ik nog geinterviewd voor de Engelse radio door Mike Cavalli van www.vitalisnews.com/ over ons boek Love Unlimited.

Het interview wordt binnenkort uitgezonden en komt straks ook op de website te staan. Voor iedereen die zijn Engels wil ophalen ;-)

 

naar bovend

 

AGENDA

 

workshops

bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten:

 

Academie voor Counselling en Coaching - start september

September 2010 start ik weer met zowel een nieuwe opleiding Counselling en Coaching als Mensgericht Coachen in Eindhoven. De training Counselling en Coaching vindt plaats op tien donderdagen, de training Mensgericht Coachen op vrijdagen. De praktijkdagen vinden eens per maand plaats.

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier.

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.

De informatieavond heeft plaatsgevonden. Hier kun je de presentatie downloaden.hop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele agenda zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690