Augustus 2007 - Nieuws en Inspiratie - Lef!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen die deze brief wellicht willen ontvangen? Doorsturen mag!

Inhoud

Artikel polyamorie Psychologie Magazine

Lef!

Soms komen er van die dingen op je pad in je leven waarop je een keuze moet maken: doe ik dit wel, of doe ik dit niet? Wat is het risico dat ik loop? Wat mis ik als ik het niet doe? Wat zijn de gevolgen als ik ja zeg? Durf ik het wel aan?

De afgelopen vakantie stond ik vaak voor een dergelijke keuze. Samen met mijn lief en de camper naar Noorwegen, een prachtig land met een schitterende en ruige natuur. Ideaal om te wandelen en wild te kamperen. Lekker buiten zijn en genieten van de frisse lucht, de prachtige vergezichten en de schitterende natuur. Soms zo grillig en ruig, dat je twijfelt wat te doen.

Zoals dat leuke bergstroompje dat geleidelijk veranderde in een riviertje, kletterend over rotsen en keien. En dat we moesten oversteken. Op het gemarkeerde punt stroomde het water razendsnel over grote keien, die gedeeltelijk onder water stonden en die ver uit elkaar lagen. Een meter verderop veranderde de rivier in een waterval, die met veel kabaal naar beneden raasde. Oeps, gaan wij hier overspringen? We wikten en wogen maar durfden het niet goed aan. Misstappen betekende ook: naar beneden vallen. Onderzoek stroomopwaarts leverde uiteindelijk een punt op waar het risico minder was en waar we met een gerust hart konden oversteken. Dan maar een omweg.

En wat te denken van dit gevarenbord, bij de gigantische gletsjer van de Briksdalsbreen. Het waarschuwde voor alles wat je kon overkomen: losrakende ijsbrokken bijvoorbeeld. De prachtige gletsjer lag zo’n honderd meter verderop en de weg was afgezet met een ketting. Alle bezoekers, bleven braaf achter de ketting, niemand ging verder. Behalve een lefgozer die wel durfde. Mijn verlangen om de gletsjer te bezoeken groeide, zeker toen ik de hem in de verte zag verdwijnen als een klein puntje, enkel nog zichtbaar door de flitser van zijn camera. Maar wij durfden toch niet zo goed. Er kon immers van alles misgaan...

De volgende dag maakten we een andere wandeling in de omgeving van de gletsjer. Een klauterroute over vele glibberige stenen die door het vele regenwater nat waren geworden. We ontmoetten een ouder stel dat ons vertelde dat zij de gletsjer helemaal tot het ijs genaderd waren. ‘Het is zo mooi blauw’, verzuchtte de vrouw. Ik dacht: 'als zij durft, durf ik ook!'

Die dag scheen de zon en vele mensen waren over de ketting gestapt en trotseerden het gevaar, om een fantastische ervaring rijker te worden. Het effect van het schaap over de dam. Het werd het hoogtepunt van onze vakantie. Het was ongelofelijk om onder een meters dik blok ijs te staan, alsof je in een gigantische natuurlijke koelkast stond. Waanzinnig. En zo blauw! Dit natuurschouwspel had ik voor geen goud willen missen. Wat een belevenis! Ik raakte niet uitgekeken en genoot intens.

Terugdenkend aan het waarschuwingsbord dacht ik aan de bijsluiters van medicijnen. Daarop worden we ook vaak gewaarschuwd voor de vreselijke bijwerkingen die in een zeer klein percentage van de gevallen kunnen voorkomen. Het schrikt enorm af. Maar het hoeft je niet te weerhouden om het medicijn dat jou helpt toch te nemen. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn en je risico’s zorgvuldig afwegen. Maar als je nooit een risico neemt en je alleen maar laat leiden door angst loop je ook heel veel moois mis.
En dat is zonde, toch?

Ik wens je heel veel lef en vele mooie momenten toe deze zomer!

 

Hoeveel lef heb jij? Durf jij een risico te nemen of bepaalt angst je keuze?

 

TIPS

 

LEF TIPS

 1. Angst is tijdelijk, spijt is eeuwig. Denk hieraan als je iets eigenlijk heel graag wilt maar niet zo goed durft.
 2. Angst is ook onze beschermer voor gevaar. Bedenk dat we vaak veel meer angst hebben dan we nodig hebben. Wel twee keer zoveel! De helft van de angst die je voelt is dus overbodig.
 3. Nooit angst voelen bestaat niet. De kunst is je niet te laten verlammen door je angst maar ondanks je angstgevoelens toch een stap te zetten. Dat is groeien.
 4. Alles wat aandacht krijgt dat groeit. Richt je je op je angst en je belemmeringen, dan worden deze gevoelens sterker. Je kunt je ook op je mogelijkheden richten. Wees creatief!
 5. Maak je keuze bewust. Richt al je aandacht op de keuze die je gemaakt hebt en blijf niet hangen bij datgene wat je ook had kunnen doen. Het is verloren energie. Je kunt je energie maar een keer gebruiken. Gebruik hem nuttig.
 6. Hou je eindresultaat voor ogen bij het nemen van een besluit. Richt je met al je zintuigen op datgene wat je wilt bereiken. Dat maakt het nemen van een stap gemakkelijker
 7. Zoek naar iets of iemand die voor jou een voorbeeldfunctie heeft. Wat een ander kan, kun jij ook! (dit heeft mij al heel vaak geholpen)
 8. Geef jezelf positieve pep-talk. Zeg dus niet: 'dat lukt me nooit, dat gaat vast mis.' Maar: 'ik kan dit. Het gaat me lukken. Ik vertrouw op mezelf. Ik durf alles!' Hardop!
 9. Leven is het meervoud van lef. Geniet van wat je doet, en geniet nooit met mate

naar boven

 

Verander je Wereld acties

 

Actie 1) Pimp-je-relatie zomer special augustus: 20% korting!

 

Wie zijn relatie een zomerboost wil geven, kan bij mij terecht voor de pimp-je-relatie zomer special: 3 coachingssessies van 1 uur waarbij we jouw relatie onder de loep nemen. We werken met het relatiespel van Gerrickens, een fijne en laagdrempelige manier om inzicht te krijgen in jouw relatie. Je krijgt inzicht in wat jullie verbindt en in je gedrag. Je leert je valkuilen kennen en leert hoe je relatie kunt opwaarderen.

Met zijn tweeën komen kan ook (sessies van 1.5 uur). Wie in augustus begint met de eerste sessie krijgt een korting van 20% op de reguliere prijzen! Wees er dus snel bij! Interesse? Mail me of bel 073-6420725

 

Actie 2) Sterke vrouwen gezocht voor artikel Polyamorie AM magazine

Ik ben geïnterviewd door een journaliste van AM magazine, een lifestyle blad voor geslaagde vrouwen met een moderne levensstijl. Het artikel gaat over polyamorie, en het concept artikel is al prachtig! De journaliste is nog op zoek naar vrouwen die polyamoreus leven en hierover willen vertellen, om het artikel te completeren. Het mag anoniem. Ben jij een polyamoreuze vrouw met een polyamoreuze leefstijl en wil jij je verhaal (anoniem) vertellen? Laat het me weten, dan breng ik je in contact met de journaliste.

 

In de pers

 

Artikel Polyamorie Psychologie Magazine

In het dikke zomernummer van Psychologie Magazine staat een heel mooi artikel over polyamorie waarbij ik als relatiecoach mijn visie geef op dit onderwerp. Psychoterapeut Leo Goetstouwers levert ook een bijdrage. Met een prachtig interview met ervaringsdeskundigen Freda en Jaap. Freda wordt tijdens haar huwelijk verliefd op Charlie. Zij besluiten ruimte te maken voor een derde persoon in hun relatie. Hier lees je alvast een voorproefje.

Ik ben heel blij met zo'n positief artikel over dit onderwerp!

Het blad ligt nog tot 22 september in de winkels.

 

naar boven

Boekentips

 

1) De magie van het huishouden - Yoeke Nagel

 

De vakantie is bij uitstek een periode om boeken te lezen. Ben je klaar met je romans en toe aan wat geestelijke input? Zie je daarnaast ook altijd op tegen huishoudelijke klusjes? Dan moet je beslist dit boek lezen. Op een prettige manier beschrijft Yoeke hoe nare huishoudelijke klusjes om te toveren tot een moment van bezinning waar je ook nog eens energie van krijgt. Het huishouden doen wordt nooit meer wat het was na het lezen van dit boek...

Wil je ook praktisch aan de slag: op 16 september geeft Yoeke een workshop over magisch huishouden in Amersfoort. Op haar site kun je alles lezen over haar boek(en) en de workshop.

 

2) Mooi mens - Renate Diks & Els van den Hooff

 

Renate Diks, een vrouw van 42 die ondanks de vele tegenslagen in haar leven de kunst verstaat steeds optimistisch te blijven, schreef samen met dichteres Els van den Hooff (67) het boek 'Mooi mens'. In het boek vertellen negen mensen over hun leven. 'Mooi mens' gaat over verschillende levensfases, hoge pieken en dalen, liefde en geluk, leven en dood. Het boek is tot 1 september met korting te koop. Op 2 september vindt de lancering van haar boek plaats in Elst (G).

Meer info vind je op haar site.

 

 

AGENDA

 

Studiebijeenkomst ACC niveau 2, dinsdag 7 augustus

Niveau 2: Specialisaties, Intervisie en Marketing

Voor studenten van de Academie voor Counselling en Coaching

Dit opleidingsniveau van de Academie voor Counselling en Coaching is erop gericht om je te begeleiden bij je specialisatie(s). Het accent in de praktijkdagen ligt op intervisie en marketing: werken als coach of counsellor, hoe bereik je dat?

Goede intervisie
Een goede intervisie is geen gezamelijk coachgesprek. Het vraagt om een duidelijke structuur. In mijn intervisiebegeleiding sta ik bekend als iemand die zich nauwgezet aan de structuur van de gekozen methode houdt. Het voordeel is dat je hierdoor gedwongen wordt om bewust na te denken over je vragen, wat en hoe je zaken vraagt en op welk moment, en wat de impact is van een goede (open) vraag. En je ervaart wat de verschillende methoden voor je kunnen betekenen.

nieuwe intervisiemethode mbv Kootsj

Ook maak je kennis met een nieuwe intervisiemethode die ik zelf ontwikkeld heb, mbv het Kootjs-spel (zie www.kootsj.com ) Mijn intervisiegenoten en ik zijn er erg enthousiast over!

Naast marketing en intervisie zijn er een aantal gespecialiseerde workshops, o.a. over RET, oplossingsgericht coachen, coachen met spellen. De praktijkdagen vinden plaats op zaterdag.
Hier
vind je meer informatie over mij als trainer, en over data en lokatie.

Introductiebijeenkomst niveau 2, dinsdag 7 aug 20:00-21:00u

Wie interesse heeft in niveau 2 van de Academie voor Counselling en Coaching in Eindhoven, en wie met mij als trainer wil kennismaken, is dinsdagavond 7 augustus van harte welkom bij mij thuis.  Tijd 20:00 - 21:00u. Aanmelden voor 4 augustus, via email. Je kunt ook bellen om je op te geven: 073-6420725 De koffie staat klaar! Je bent van harte welkom!

 

naar boven

 

Academie voor Counselling en Coaching

De opleiding Counselling en Coaching Niveau 1 start op donderdag 6 september 2007. Hier vind je alle info.

Voor de praktijkdagen Counselling en Coaching in september zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Wil je nog meedoen in september, wees er dan snel bij!

Het max. aantal studenten is 18.

Er is een speciale korting voor wie zich voor alle vier de niveaus tegelijk inschrijft en betaalt. Hier kun je je inschrijven.

 

naar boven

Najaar 2007 - workshop Polyamorie en relatiecoaching voor hulpverleners

 

Nu er in de media steeds meer aandacht is voor polyamorie, is de kans dat mensen hierbij hulp zoeken ook groter. Wat is polyamorie? Welke relatievormen zijn er? Op welke manier spelen waarden en normen een rol bij hulpverlening? Hoe kun jij als hulpverlener een neutrale rol aannemen? Wat werkt wel en wat niet? Leer meer over polyamorie en relatiecoaching!

 

Thema's van de workshop:

 • Polyamorie, wat is het eigenlijk?

 • Polyamorie, wanneer werkt het?
 • Waarden en normen: in hoeverre kun je als hulpverlener neutraal zijn?

 • Omgaan met jaloezie in je relatie / de rol van de coach hierin 

 • Coachen / counsellen met het relatiespel (P. Gerrickens zie www.kwaliteitenspel.nl)

Datum: Najaar 2007

Tijd: 10:00-17:00u

Trainer: Leonie Linssen

Locatie: regio 's-Hertogenbosch  of Utrecht

Aantal deelnemers: minimaal 9, maximaal 21 personen.

Investering: Omdat het een try-out betreft, is de investering slechts € 135 pp incl. BTW, lunch, koffie en thee.  In ruil daarvoor zie ik graag constructieve feedback.

Download hier de informatiefolder.

Interesse? Mail je gegevens, opleiding en hulpverleningservaring naar leonie@veranderjewereld.nl
Bij voldoende deelnemers word een datum geprikt.

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief overnemen? Dat kan.

Graag met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690