December 2009  - Inspiratie - keuzes maken

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Keuzes maken

 

De afgelopen periode heb ik flink wat keuzes moeten maken. De tekst van mijn boek Love Unlimited dat in april 2010 op de markt komt moet namelijk voor 1 januari bij de uitgever binnen zijn. Dat bleek toch een iets grotere klus dan ik had verwacht. Als perfectionist ben ik niet snel tevreden, dus bij het redigeren van mijn eigen hoofdstukken kom ik mijn eigen kritische oog nogal eens tegen.

Ook diverse collega's hebben hun feedback gegeven en met hun tips en opmerkingen neem ik mee. Als die klus klaar is gaat zo'n hoofdstuk naar de uitgever die nog eens kritisch kijkt naar inhoud, zinsbouw en logica. Dat levert soms vragen of opmerkingen op als: wat bedoel je hier mee? Dit is een beetje kort door de bocht, kun je dit wat uitgebreider uitleggen?

Het leuke van die feedback is dat ik weer geconfronteerd word met het feit dat dingen die voor mij heel logisch zijn, voor de niet wetende lezer heel anders kunnen overkomen. Dat betekent verduidelijken en herschrijven, waardoor het boek nog beter wordt. En daar ga ik natuurlijk voor. 

Op zich is dat allemaal niet erg, behalve dan dat het tijd kost en dat de tijd dringt. Nog een paar weken en dan is het zo ver. Dat betekent nu dus keuzes maken en zaken schrappen in mijn agenda die nu even minder belangrijk zijn, zoals netwerkgesprekken, bloggen en een uitgebreide nieuwsbrief schrijven. Deze keer dus alleen een column van mijn hand. Twee weken lang geen coachgesprekken en geen kerstboom in huis. Want alles willen doen, dat kan nu even niet, dus dat betekent keuzes maken.

Zo besteed ik sinds de satsang van eind oktober meer tijd  aan mediteren omdat dit zorgt voor minder strijd, zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. Ik heb gemerkt dat het me rustiger maakt en dat dit het maken van keuzes vergemakkelijkt. Ook kijk ik s'-avonds geen tv meer voor ik naar bed ga, TV kijken is immers informatie in mijn hoofd stoppen en een leeg hoofd vergroot de kwaliteit van mijn leven.  Ik zit lekkerder in mijn vel en dingen gaan moeiteloos. Ook kijk ik 's-ochtends geen journaal meer, maar eet ik in stilte mijn ontbijt. Wat een rust.

Keuzes maken ging me nooit zo gemakkelijk af. En dat is erg fijn voor iemand die graag alles wil doen en niet kan kiezen. Wat ik niet kan, accepteer ik als een logisch gevolg van het maken van keuzes, ook al kost het soms nog even moeite om daarmee anderen teleur te stellen, want ja, ook ik ben gewoon een mens.

2009 was een jaar van investeren en keuzes maken. Een jaar waar ik met liefde en plezier op terug kijk. Ik kijk uit naar 2010, een jaar waarin zowel uitbouwen, groeien en oogsten centraal staan. Ik heb er zin in en ga ervoor!

 

En jij, waar kies jij voor? Hoe maak jij keuzes?

 

reageer op deze column op mijn weblog hier

 

naar bovender

 

Actueel

 

Vanaf januari 2010 ook Duocoaching in Den Bosch

Samen met mijn partner en collega Koos van Wees bieden wij duocoaching aan bij ingewikkelde liefdesrelaties waarbij meer mensen betrokken zijn, zoals bij polyamorie of open relaties. De gesprekken vinden plaats in Den Haag. Vanaf januari 2010 kan dit ook in Den Bosch.

We krijgen positieve reacties op onze duocoaching. Hier lees je er meer over.

 

 

Love Unlimited - de brochure

 

Afgelopen week viel de brochure van uitgeverij Archipel nogmaals in de brievenbus. Ik word er erg blij van en ben er trots op. Nieuwsgierig wat de uitgever schrijft over Love Unlimited?

 

De brochure lees je hier.

 

Het Nederlandse boek met twaalf coachingsverhalen over ingewikkelde liefdesrelaties verschijnt april 2010.

 

 

naar bovende

 

Liefdevolle Feestdagen gewenst!

                               Be Passionate

                                 LOVE

                           Dream BIG
                            Celebrate
                   Enjoy the MAXIMUM

                              Leonie

stering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovendere workshop.

Weblog en Agenda van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele agenda zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690