Augustus 2010 - Inspiratie - Een bijzonder aanzoek

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Een bijzonder aanzoek

De meest indrukwekkende coachsessie uit mijn praktijk

 

 

 

Vorige week had ik de meest indrukwekkende coachsessie uit mijn vijf jarige coachpraktijk. Honderden klanten bespraken reeds met mij de problemen en uitdagingen in hun liefdesleven. Ik ben niet snel van mijn stuk te brengen, maar wat ik nu meemaakte ging mijn fantasie te boven. Toen mijn klanten weg waren bleef ik helemaal beduusd achter.

 

Harry en Jacqueline verschenen bij mij voor een kennismakingsgesprek. Beurtelings vertelden ze over hun relatie van de afgelopen vijfentwintig jaar. Ze hadden destijds moeten trouwen omdat Jacqueline al snel zwanger was geworden. Hoewel Harry niet zeker was van zijn gevoelens, was het hem duidelijk: deze baby zou er komen en hij zou er voor hen beiden zijn. De huwelijksdag werd een zakelijke transactie met twee getuigen, zonder feest, familie of vrienden.

 

Want Harry voelde naast zijn liefde voor Jacqueline, ook liefde voor andere vrouwen. Daar werd niet altijd in alle eerlijkheid over gesproken en Jacqueline maakte uitgebreid kennis met de gevolgen van vreemdgaan, met de pijn en het verbroken vertrouwen. Zelf was ze biseksueel, maar ook monogaam en had niet de drang om haar gevoelens in de praktijk te brengen. Ze voelde veel woede over alle leugens maar de liefde voor elkaar en het kind overwon. Er bleef echter iets knagen. 

 

Naar aanleiding van het opiniestuk in de volkskrant lazen ze het boek Love Unlimited, wat de aanleiding was voor vele intieme gesprekken over hun relatie en hoe het anders zou kunnen. Het was ook de reden dat ze nu bij mij in de praktijk zaten.

 

Toen nam Jacqueline het woord. Ik merkte de spanning in de kamer toenemen. Ze keek Harry aan en gaf aan dat ze hem iets wilde vragen en dat het belangrijk was dat ik er bij was. ‘Wil je de komende 25 jaar mijn levensgezel zijn, maar dan in alle eerlijkheid en openheid over andere liefdes, ook naar de buitenwereld toe?’ Harry was even stil en antwoordde toen: ‘ja, dat wil ik met heel mijn hart’  Jacqueline stond op en Harry was even in verwarring tot ik hem aanmoedigde: ja je mag ook opstaan hoor. Een soort van ‘you may kiss the bride’ moment volgde bezegeld door een innige omhelzing.


Daarna vroeg Jacqueline of hij samen met haar een feest wilde geven. Ze wilde hun hernieuwde relatieafspraak waarbij ruimte was voor andere geliefden, openlijk delen met hen die belangrijk voor hen waren, zoals haar moeder, familie en haar vrienden. Ze had er altijd veel spijt van gehad dat ze haar huwelijk met Harry nooit gevierd had. Nu wilde ze dit op hun eigen wijze doen, waarbij geen plaats meer was voor leugens, maar waarbij eerlijkheid en openheid voorop stond. Ook dat zag Harry helemaal zitten. Jacqueline was ontroerd en ik ook. Tranen sprongen in mijn ogen.

 

Voor Jacqueline was het belangrijk dat ik als getuige er bij zou zijn als ze haar vraag zou stellen. Ze wilde dat Harry op een plek was waar hij niet veroordeeld zou worden om wie hij was en wat hij gedaan had. Ze wilde dat hij zich vrij zou voelen om helemaal zichzelf te zijn zodat hij van daar uit een eerlijke keuze kon maken. Dat deed hij. De twee verlieten al snel mijn praktijk om samen een hapje te gaan eten en het te vieren, mij beduusd, verward en ontroerd achter te laten.

 

Dat het boek Love Unlimited impact zou hebben op het leven van vele mensen had ik wel gehoopt, maar dat zoiets zou gebeuren had ik nooit kunnen bedenken. De manier waarop Jacqueline en Harry hun relatie anders vorm wilden geven en nieuwe relatieafspraken hebben gemaakt was voor mij overweldigend mooi en intens om te zien. Zo mooi dat ik Harry en Jacqueline gevraagd heb om er deze blog over te mogen schrijven. Op deze manier hoop ik dat deze prachtige gebeurtenis een inspiratiebron kan zijn voor anderen in soortgelijke situaties.

 

Want als je afscheid hebt genomen van je conditionering en eerlijk kunt zijn naar jezelf en naar de buitenwereld, staat er niets meer tussen jullie in. Hierdoor neemt intimiteit toe en kan liefde volledig stromen. Daarbij komt er energie vrij om je leven te leven op de manier die bij jou past. Als je mag zijn wie je bent, kun je leven vanuit innerlijke kracht. Daarmee help je niet alleen jezelf, maar ook de mensen in de wereld om je heen. De wereld kan er alleen maar mooier van worden.

Uit privacy overwegingen zijn de namen van Harry en Jacqueline gefingeerd.

 

En jij? Op welke manier maak jij een nieuw begin in je relatie?

Reageer op deze blog mijn weblog hier  

 

 

TIPS

 

Tips voor een nieuw begin

 

 1. Maak de balans op
  Om opnieuw te kunnen beginnen is het goed om de balans op te maken. Wat heeft je relatie tot nu toe gebracht? heb je geleerd van het verleden? Wat wil je behouden? Wat wil je anders doen?
 2. Laat los en vergeef
  Om het verleden los te kunnen laten is het belangrijk om elkaar te vergeven. Vergeven is het opgeven van de hoop op een beter verleden. Je kunt het verleden niet over doen. Je kunt er wel van leren. Adem liefde naar je gevoelens van wrok en pijn en vergeef je partner.
 3. Visualiseer een nieuwe toekomst
  Dagdroom over een nieuwe toekomst waarin alles mogelijk is. Hoe ziet jouw dag er uit in jouw ideale toekomstbeeld? Wat doen jullie? Hoe gaan jullie met elkaar om? Maak je droom zo mooi mogelijk. Wat is jouw aandeel in de nieuwe toekomst? Wat ga jij anders doen?
 4. Uit je wensen en maak afspraken
  Bespreek met elkaar wat je gevisualiseerd hebt en maak afspraken over ieders aandeel in de relatie. Wat is echt belangrijk voor jullie? Hoe breng je dit in de praktijk? Maak realistische afspraken en ook belangrijk: hou je er aan.
 5. Deel je voornemens
  Het is gemakkelijker om je voornemens waar te maken als je ze gedeeld hebt met anderen. Het is niet voor niets dat bij een huwelijksvoltrekking getuigen aanwezig zijn. Op momenten dat het moeilijk is, zal het je steunen. Ga er voor!
 6. Vier en geniet
  Een ritueel werkt ondersteunend, ook bij een nieuw begin. Wat is er mooier dan jullie nieuw begin te delen met anderen die belangrijk voor je zijn? Dat kan klein en intiem of groots. Doe dat wat bij jullie past en geniet er van!
 7. Leef in het nu
  Je hebt alleen invloed op wat er vandaag gebeurt. Stel jezelf iedere dag de vraag: wat kan ik nu doen om deze dag en onze relatie succesvol te maken? Geniet van wat er is en wees er dankbaar voor.

 

naar bovend

Actueel

 

Love Unlimited nu ook in Amerika

Het is zover! Love Unlimited is vanaf 1 augustus ook verkrijgbaar op de Amerikaanse markt en gisteren hield ik het boek voor het eerst in mijn handen. Ik ben er supertrots op. De eerste Engelse review van Pilgrims kun je hier lezen.

Uitgebreide reviews kun je hier lezen op bol.com

en op mijn nieuwe website www.liefdedelen.nl

Boek bestellen?

Het Engelstalige boek kun je bij Findhorn bestellen.

Je kunt er ook twee hoofdstukken online lezen!

De Nederlandse versie kun je bij mij bestellen, als je wilt persoonlijk door mij gesigneerd. Maak € 21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld, mail me je adresgegevens en ik stuur het boek naar je toe.

 

naar bovend

 

Thuis investeren in je relatie? Gratis subset kaartjes Relatiespel

In het boek Love Unlimited worden in de verhalen veel oefeningen genoemd die ik met de clienten uit het boek heb gedaan. Sinds kort staat er een subset van de kaartjes van het Relatiespel van Peter Gerrickens op Liefdedelen.nl. Ook kun je diverse oefeningen gratis downloaden. De oefeningen zijn bedoeld om de relatie met jezelf te verdiepen en ook de relatie met je partner.

Meer info en gratis downloaden.

Wil je het relatiespel in zijn geheel kopen, dan kan dat via zijn website. Wil je begeleiding bij het spelen, kom dan langs voor een Relatieboost!

Ben je coach of hulpverlener en wil je leren werken met het spel? Er zijn nog een paar plekken vrij op de bijscholingsdag 'Effectief coachen bij liefdesrelaties' op 9 september of 20 november.

 

naar bovend

 

Nieuw: coaching via Skype

Sinds kort kun je bij mij terecht voor coaching of counselling via Skype. Deze manier van begeleiding is met name handig voor mensen die ver weg wonen en die graag eens met een onafhankelijke professional willen praten over hun relatieissues. In een eenmalig gesprek of voor meerdere gesprekken. Je bent van harte welkom.

 

Interesse? Laat het me weten!

naar boven

 

In de media

 

De volkskrant - Opiniestuk over vreemdgaan

 

Op zaterdag 10 juli werd mijn opiniestuk over de liefde geplaatst in de Volkskrant onder de titel: 'Een mooie liefde vergt onderhoud' met als subtitel: 'Goede relaties kunnen meerdere geliefden verdragen. Als deze maar respectvol en eerlijk met elkaar omgaan.'

Ik was superblij dat de Volkskrant mijn artikel publiceerde en nog wel onder zo'n mooie titel die wat mij betreft de lading helemaal dekte. Veel mensen reageerden op het artikel en de volkskrant plaatste veel reacties, waaronder deze brief van de week. Op de site van de Volkskrant barstte er een ware discussie los met wel honderd reacties.   Kortom: mijn doel is bereikt!

Lees het opiniestuk

 

Interview in diverse regionale kranten - GPD

Het interview met Mandy Pijl van de GPD is deze zomer in diverse regionale dagbladen eplaatst, waaronder Dagblad van het Noorden, Brabants Dagblad, Leeuwarder Courant, BN/De Stem, De Gelderlander en Stentor. Heb je het interview gemist en ben je nieuwsgierig? Hier is je kans!

Lees het interview

 

Engelstalig radio interview Love Unlimited - UK

 

In juli werd ik geinterviewd voor de Engelse radio door Mike Cavalli van www.vitalisnews.com/ over ons boek Love Unlimited. Het interview dat 40 minuten duurde was serieus van karakter en anders dan de interviews die ik gewend ben in Nederland.

Beluister het Engelstalige interview                           

 

Is de Engelse taal te lastig voor je en wil je meer horen over Love Unlimited?
Luister dan naar dit interview met L1.

 

Digitaal gluren in het leven van je ex - VIVA

In VIVA nummer 28 stond deze zomer een artikel over digitaal je ex begluren via Hyves of Facebook. Als relatiecoach ben ik gevraagd hier iets zinnigs over te zeggen. Of ik daarin geslaagd ben? Oordeel zelf!

Hoe komt het dat je je ex maar niet los kunt laten en hoe zorg je ervoor dat je aandacht weer naar andere belangrijke dingen komt te liggen? Wat kun je doen om los te komen?

lees het artikel (PDF 3 MB)

 

 

naar bovend

 

AGENDA

 

workshops

bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten:

 

Academie voor Counselling en Coaching - start september

September 2010 start ik weer met zowel een nieuwe opleiding Counselling en Coaching als Mensgericht Coachen in Eindhoven. De training Counselling en Coaching vindt plaats op tien donderdagen, de training Mensgericht Coachen op vrijdagen. De praktijkdagen vinden eens per maand plaats.

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier.

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.

De informatieavond heeft plaatsgevonden. Hier kun je de presentatie downloaden.hop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690