Maart 2010 - Nieuws en Inspiratie - HELP!

....het gaat niet zoals ik wil!

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 

Help, het gaat niet zoals ik wil!

 

De afgelopen weken overkomt het me regelmatig: dingen gaan niet zoals gepland, afspraken worden afgezegd of verzet en gemaakte beloftes worden niet nagekomen. Sja. Daar zit je dan met je goede bedoelingen. Ondertussen tikt de tijd door en word ik een klein beetje zenuwachtig van alles wat er nog moet gebeuren voordat ‘Love Unlimited – een vrije kijk op liefdesrelaties’ in de boekwinkels ligt.

Daar ligt ook al een stukje van de onzekerheid. Want ook met de afwikkeling van Love Unlimited gaat het niet helemaal zoals gepland. De geplande releasedatum 1 april halen we waarschijnlijk niet en de boekpresentatie wordt uitgesteld naar een nog niet bekende datum. Op bol.com staat nog steeds de oude cover met de oude ondertitel en afgelopen weekend realiseerde ik me dat ik een communicatieachterstand heb met mijn coschrijver Stephan Wik.

Vanochtend kreeg ik een mail dat het tijdschrift Men’s Health vanaf vandaag in de winkels ligt, met een artikel over open relaties waar ik mijn bijdrage aan heb geleverd. Plotseling bedacht ik me dat ik alleen maar mijn bijdrage heb gezien, maar niet het artikel in zijn geheel en de context waarin mijn reactie is geplaatst is dus een groot vraagteken.

Zucht. Het gaat dus niet zoals ik wil!

Mijn blik valt op de nieuwe prachtige promotiekaartjes waarop het Ontgijzelingsmodel© afgebeeld staat, een levenshoudingmodel dat zeven thema's bevat en je begeleidt naar meer innerlijke groei en optimale samenwerking. Welke van de zeven thema’s van het Ontgijzelingsmodel kunnen mij vandaag helpen? Ik stel mezelf de bijbehorende vragen:

Intuïtie: Wat zegt jouw intuïtie? Als ik mijn intuïtie volg, weet ik dat het allemaal goed komt. Ondanks alle zorgen.

Accepteren: Wat vind jij moeilijk te accepteren? Ja, dat het in het leven niet altijd gaat zoals gepland. Oftewel: shit happens nu eenmaal. En iedereen doet op zijn of haar manier zijn best, ook al lijkt dat niet zo.

Groeien: Welke stap durf jij te zetten? Ik herken mijn besluiteloosheid en uitstelgedrag bij het vragen van hulp voor het bouwen van mijn nieuwe website liefdedelen.nl. Ik weet dat uitstellen niet helpt, maar actie wel. Dus ik gooi meteen een vraag op twitter #durftevragen die me meteen een aantal reacties oplevert. Ik maak aansluitend een afspraak en voel me al een stuk beter.

Toch wel een gaaf model, dat Ontgijzelingsmodel©. Je kunt er een heleboel mee, vooral als je het gevoel hebt dat je niet vooruit komt in je leven omdat je tegengehouden wordt door omstandigheden of dingen waar jij geen invloed op hebt. Ik denk dat ik er maar eens een boek over ga schrijven. Straks dan. Als Love Unlimited in de winkels ligt, de nieuwe website af is, de promotieacties achter de rug zijn en de tijd van oogsten is aangebroken.

Ik heb er nu al zin in.

En jij, hoe reageer jij als dingen niet gaan zoals jij wilt?

 

Reageer op deze column op mijn weblog hier

ps: Ben je coach en wil je leren werken met het Ontgijzelingsmodel? Klik hier!

 

naar bovend

 

TIPS

 

TIPS voor als het niet gaat zoals je wilt

 

 1. Laat los
  Krampachtig vasthouden aan wat jij wilt dat er moet gebeuren levert het tegenovergestelde resulaat op. Laat al je ideeën over de ideale wereld los. De wereld is niet ideaal, mensen zijn, net als jij, niet perfect. Kijk met liefde en respect naar anderen en jezelf. Je verdient het.
 2. Waardeer wat goed gaat
  Kijk naar de dingen die wel goed gaan en wees dankbaar voor wat er wel is. Alles wat aandacht krijgt dat groeit. Waar ben je tevreden over? Waar ben je dankbaar voor?
 3. Mediteer regelmatig
  Mediteren helpt om ontspanning te vinden. Het geeft rust en zorgt voor balans. Neem regelmatig tijd ervoor, al is het maar tien minuten. Het helpt echt!
 4. Stel jezelf geen waarom-vragen
  Waarom gaat het niet zoals ik wil? Waarom kan het nu nooit eens goed gaan? Waarom doen mensen zo? Dit soort vragen zorgen maar voor een ding: onvrede en stress. Stel jezelf andere vragen: hoe kan ik er voor zorgen dat ik dichter bij mijn doel kom? Wat kan ik nu doen om me beter te voelen? Waar heb ik nu invloed op?
 5. Beweeg!
  Bewegen is de beste methode om jezelf lekker te voelen. Ga naar de sportschool, pak de fiets of ga hardlopen. Door te bewegen maak je het gelukshormoon endorfine aan. Daar kun je nooit genoeg van hebben!
 6. Kom in actie
  Twijfel je wat je moet doen? Vind je het moeilijk besluiten te nemen? Kom in actie en kies simpelweg. Deal met de consequenties en ga er voor. Zodra je in actie komt, kom je in contact met je kracht. Dat voelt veel beter dan afwachten.
  r

naar bovend

Actueel

 

Love Unlimited - een vrije kijk op liefdesrelaties - Nu bestelbaar!

'Love Unlimited - een vrije kijk op liefdesrelaties' kun je inmiddels bestellen bij Bol.com. De tekst van de achterflap is klaar en kun je hier lezen. Vanaf eind april ligt het in de winkels.

Ben je nieuwsgierig naar de twaalf verhalen die in Love Unlimted beschreven staan van mensen die kampen met gevoelens van liefde en/of erotiek voor iemand anders dan de eigen partner? Wil je weten welke oplossingen zij gevonden hebben? Wil je weten welke thema's aan bod komen in de verhalen? Ben je nieuwsgierig naar mijn coachmethoden?

Hier kun je de inhoudsopgave lezen.

 

Bestel het boek bij Bol.com

 

 

naar boven

 

In de media

 

Men's Health - De nieuwe sexuele revolutie

Taboes doorbreken blijft spannend, ook voor mij door mee te werken aan een artikel in Men's Health over de nieuwe sexuele revolutie: swingen. Ben je nieuwsgierig naar een nieuwe sexuele impuls in je leven? Of lijkt het je juist helemaal niks? Het artikel in Men's Health geeft je veel informatie en leuke interviews. Met tips voor de eerste stappen. Tip 1: Praat!

Love Unlimited wordt in het artikel genoemd als leestip: Leonie Linssen en Stephan Wik helpen je om te gaan met uitdagingen die horen bij non-monogame relaties. Van bindingsangst tot polyamorie. Met veel ervaringsverhalen.

En daar ben ik natuurlijk heel blij mee!

 

 

Algemeen Dagblad - polyamorie zaterdag 13 maart

In het Algemeen Dagblad van zaterdag 13 maart komt er een uitgebreid artikel over polyamorie, volgens trendwatcher Adjiedj Bakas de relatievorm van de toekomst. Journaliste Yoeke Nagel interviewde mensen met een triorelatie en nam een kijkje op het Valentijnsymposium waar ik een workshop gaf met als thema 'Liefde, vriendschap of meer?'. Ook ik ben geinterviewd en een aantal tips uit Love Unlimited worden genoemd. Alle redenen dus om a.s. zaterdag deze krant te kopen!

 

stering is inclusief lunch, drankjes, en het boek 'Ontvoerd' van Arjan Erke

naar bovende

 

AGENDA

 

Bijscholingsdag: Effectief coachen bij liefdesrelaties - bijscholingsdag 17 april 2010

Ben je hulpverlener en op zoek naar nieuwe handvaten om mensen te coachen op het gebied van liefdesrelaties? Op zaterdag 17 april 2010 organiseer ik een bijscholingsdag 'effectief coachen bij liefdesrelaties' voor coaches, counsellors, therapeuten en begeleiders.

Samen met je collega's ga je op een creatieve manier aan de slag om te ervaren hoe het is om je clienten op een snelle en effectieve manier te begeleiden op het gebied van (liefdes)relaties. Je leert om op een vrijere manier naar relaties te kijken.

Hier lees je meer over de workshop en wat het jou kan bieden.

 

 

Workshop: Effectief communiceren in liefdesrelaties - 24 april 2010

Je partner begrijpt je vaak niet en jij snapt maar niet waarom. Maar op een ander moment heeft hij/zij aan een woord genoeg. Communiceren binnen je relatie: op welke manieren doe je dat? Wat zijn onze belemmeringen en waardoor worden ze veroorzaakt? Wat is effectief communiceren en hoe kun je dit leren? Iedereen die last heeft van hinderlijke patronen of op steeds terugkerende conflicten stuit in de relatie, krijgt in deze workshop inzicht hoe het anders kan. Lees meer

 

 

Avondworkshops Praktische Polyamorie  vanaf 25 mei 2010

 

Vanaf dinsdag 25 mei vinden er 5 avondworkshops Praktische Polyamorie plaats. Deze keer in het coachhuis in Den Bosch. Wil je samen met andere mensen praten over hoe jij polyamorie vormgeeft in je relatie? Samen ontdekken hoe je het nog leuker kunt maken?

Lees meer

 

 

Workshop Omgaan met jaloezie - 28 mei 2010

Jaloezie in je liefdesrelatie kan je leven behoorlijk lastig maken. Jaloers zijn overkomt bijna iedereen wel eens. Het zijn normale menselijke gevoelens die echter erg heftig kunnen zijn. Dat komt omdat er zoveel verschillende gedachten en gevoelens bij elkaar komen, wat zich uit als een grote bal van jaloezie. Als je er teveel last van hebt kan het je leven zelfs gaan bepalen.

Dat kan ook anders. In deze workshop leer je er alles over. Lees meer

 

 

Academie voor Counselling en Coaching - informatieavond 10 juni

September 2010 start ik weer met zowel een nieuwe opleiding Counselling en Coaching als Mensgericht Coachen in Eindhoven. De training Counselling en Coaching vindt plaats op tien donderdagen, de training Mensgericht Coachen op vrijdagen. De praktijkdagen vinden eens per maand plaats.

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

Op donderdagavond 10 juni is er een informatieavond. Hier kun je er meer over lezen.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.

 

Coachen met het Ontgijzelingsmodel - Bijscholing 24 en 25 juni

Ben je coach en op zoek naar nieuwe technieken om mensen die vastzitten te begeleiden naar meer innerlijke vrijheid en optimale samenwerken? Zin in een nieuwe effectieve coachmethode?

In deze bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten ga je samen met je collega's aan de slag om te ervaren hoe het is om je clienten te begeleiden met het Ontgijzelingsmodel. Je maakt kennis met het model, zowel theoretisch als in praktische oefeningen die je kunt gebruiken in jouw coaching. Je leert werken met de zeven thema's van het Ontgijzelingsmodel: accepteren, intuitie, motiveren, participeren, bewegen, groeien en zijn door praktisch toepasbare en creatieve oefeningen. Meer weten?

Hier lees je meershop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

 

Lees mijn weblog hier

 

Klik hier voor actuele agenda zaken

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690