Oktober 2010 - Inspiratie - Ambitie en Acceptatie

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Actueel
  Nieuw logo voor Liefdedelen.nl
  In gesprek op Antwerps Boekenbal
  In de media
  De gevolgen van vreemdgaan in Men's Health
  Het verbindingswiel in het Tijdschrift voor Coaching
  Radio Interview Engeland
 • Agenda
  Workshop omgaan met jaloezie 30 oktober 2010
  Studiedag Effectief Coachen in Liefdesrelaties 20 november 2010
 • Weblog van Leonie

 

Ambitie en Acceptatie

Ik heb een tomeloze ambitie. Het mag gezegd worden. Geen ideaal is mij te groot en ik wil veel verwezenlijken. Ik wil een beroemd schrijver worden, de leukste, liefste, slimste en meest wijze relatiecoach van de wereld, ik wil een leuke liefhebbende partner zijn, een vriendin waar je op kunt rekenen, een zus om op te bouwen, een leuke tante die overal aan denkt. Ik wil nieuwe dingen ontwikkelen zoals een relatiecoachingsopleiding, een spel, nieuwe workshops. Ik wil geinspireerd worden door wijze mannen en vrouwen die interessante en leerzame dingen doen die ik nog niet ken. Ik wil genieten van de natuur en van rustmomenten. Uitgebreid koken en genieten van het resultaat.

Zucht.


Nu ik het zo opschrijf wordt het helemaal duidelijk. Dit kan niet allemaal tegelijk! Dat is echter wel wat ik zou willen! De afgelopen twee dagen had ik bij wijze van uitzondering twee legen dagen zonder afspraken. Ik had me voorgenomen om nu eindelijk eens al die papperassen voor de CRKBO registratie van de ACC af te maken. Om een opzet te maken voor die nieuwe training. Ik wilde de gemaakte video over polyamorie in stukjes knippen zodat het internet op kan. Niets van dat alles gebeurde. Dat frustreert!

Twee dagen lang zat ik achter mijn laptop. Ik was de hele dag bezig maar vraag me niet waarmee. Buiten een aantal blogs, telefoongesprekken met nieuwe klanten, het beantwoorden van mails en de besluitvorming rondom het gedicht voor de nieuwe visitekaartjes van Liefde Delen, had ik het gevoel dat er niets uit mijn handen kwam. Gisterenavond eindigde ik de dag compleet gefrustreerd, omdat het computerprogramma om filmjes te knippen mijn opnames niet wilde accepteren. Het teken.

STOP MET ZOVEEL WILLEN

Het grappige is dat ik in mijn blog over mono-poly relaties (relaties waarbij de een monogaam is en de ander polyamoreus) dezelfde thematieken beschreef die me zelf kunnen helpen bij mijn eigen frustratie: Accepteer dat het is zoals het is, waardeer wat er wel is, focus op de dingen die goed gaan, laat je verlangens los. Het kwartje valt al schrijvende ook bij mij.

Want het gaat hartstikke goed. Mijn agenda zit vol met afspraken, er is een week gepland om te schrijven aan mijn nieuwe boek, ik heb lieve vrienden en bijzondere en waardevolle contacten met mensen die me lief zijn. Mijn lief en ik gaan waarschijnlijk na zoveel jaren toch samenwonen, en ik geniet van de dagelijkse dingetjes met Tinkypoes.

Vandaag stop ik met willen. Ik doe mijn best en kijk wel hoe ver ik kom. Als ik mijn best doe, is het sowieso goed. En wie had ook alweer gezegd dat alles moet lukken als voorwaarde om gelukkig te zijn? Tegenslag hoort bij het leven. Accepteren dus. En mijn dag vandaag is dus sowieso al goed!

En jij? Hoeveel wil jij bereiken? Welk verlangen durf jij los te laten?

 

Reageer op deze blog mijn weblog hier  

TIPS

 

Tips

 

 1. Geniet van wat je doet
  Als je de dingen die je doet, met alle aandacht doet, laat je je niet verleiden om ze te vergelijken met het ideaalbeeld dat je voor ogen hebt. Dat geeft vertrouwen en rust. Meer in het nu leven dus.
 2. Wees realistisch
  Zie je ideaalbeeld als een richting om op te gaan, en niet als een einddoel wat gehaald moet worden om gelukkig te kunnen zijn. Wees realistisch over je doelstellingen en pas deze zo nodig aan. Time management dus.
 3. Laat je verwachtingen los
  Droom en visualiseer al je wensen. Dat geeft kracht en energie. Maar laat je verwachtingen los over hoe het moet zijn. Geniet van de reis op zich.
 4. Zorg voor rustmomenten
  Tomeloze ambitie is geweldig, maar zorg ook voor de broodnodige rustmomenten in je leven. Ook leuke dingen doen kost energie.
 5. Zoek de stilte op in jezelf
  Regelmatig mediteren zorgt ervoor dat je minder denkt en piekert. Hierdoor kun je je beter concentreren bij wat je wel doet, en werk je efficienter. In de stilte komen vaak mooie antwoorden op vraagstukken vanzelf naar je toe. Laat daarbij wel los dat er iets moet komen. Stel jezelf open, dat is genoeg.
 6. Accepteer
  Wees bereid de werkelijkheid onder ogen te zien. Aanvaard wat er op je pad komt. Je verzetten tegen de situatie kost alleen maar energie. Accepteer jezelf zoals je bent in al je facetten. Je mag er zijn!

naar bovend

Actueel

 

Nieuw logo voor website Liefde delen

 

Martijn de Kreek, van Hoi Reclame, heeft een prachtig logo gemaakt voor mijn nieuwe website liefdedelen.nl Ik ken Martijn van mijn transmissie training bij Vartman, en hij reageerde spontaan op deze blog over mijn retraite, waarbij ik tijdens een meditatie een prachtig visioen kreeg.

Toen ik het ontwerp ontving begon ik spontaan te huilen, zo mooi vond ik het.

Wil je het ontwerp zien? Klik dan hier.

 

 

In gesprek over liefde en seks op Antwerps boekenbal

 

 

Naar aanleiding van Love Unlimited, ben ik uitgenodigd op het Antwerps boekenbal, om te komen praten over Liefde en seks. Het item waar Love Unlimited wordt gepresenteerd is 'Geluk tussen de lakens' en gaat over het belang van seks binnen een relatie. Onder begeleiding van de Belgische televisie-presentator Luc Alloo ga ik samen met schrijver Martine Mingelinckx, van 'Over lakens en geluk' en Saskia Reussens van 'Hotel Rendez-vous' 45 minuten in gesprek. Na afloop is er een signeer sessie. He, ik lijk wel een echte schrijver! Kom je ook?

Meer gedetailleerde info verschijnt vanaf 12 oktober op deze site van het boekenbal.

 

Surf er nu al naar toe en puzzel mee voor gratis toegangskaartjes!

 

Boek bestellen?

Stuur voor een gesigneerd exemplaar een mailtje met je naam en adresgegevens naar leonie@veranderjewereld.nl  en maak €21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld. Na ontvangst van belating stuur ik het boek naar je toe.

naar bovend

 

In de media

 

Men's Health - De gevolgen van vreemdgaan

 

In Men's Health staat deze maand een uitgebreid artikel over de gevolgen van vreemdgaan. Steeds meer mensen komen in aanraking met de gevolgen van vreemdgaan. Een oplossing in de relatie is er niet in een twee drie. Wat kun je doen? En wat kun je beter laten? In Men's Health lees je er alles over. Er komen alleen professionals aan het woord, en jawel ik ben ook geinterviewd. Naast mij zijn professionals als Henk Noort en Alfons van Steenweegen aan het woord. Alle reden dus om het blad te kopen!

 

 

Tijdschrift voor Coaching - Het Verbindingswiel©

 

Voor het Tijdschrift voor Coaching van dit kwartaal met als thema 'Intimiteit' heb ik een artikel geschreven over het Verbindingswiel©, een nieuwe methode door mij ontwikkeld om (liefdes)relaties in kaart te brengen. Het verbindingswiel wordt ook uitgebreid beschreven in hoofdstuk 1 van het boek Love Unlimited.

Ik ben erg blij met het artikel in het TVC. Lees het artikel.

Wil je meer weten over wat het TVC jou als coach of begeleider te bieden heeft, neem dan eens een kijkje op hun website.

 

naar bovend

 

Radio interview met Julia Armstrong - Engeland

Onlangs werd ik geinterviewd door schrijfster en podcast maker Julia Armstrong, over het boek Love Unlimited dat ik samen met Stephan Wik schreef. Een superleuk en interessant gesprek met behoorlijk wat diepgang. Ik was er blij mee!

Lees erover op mijn weblog en beluister het interview hier.

AGENDA

 

Workshops

Bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten:

Er zijn voor beide dagen nog een paar plekjes vrij, wees er dus snel bij!

 

Academie voor Counselling en Coaching

In februari 2011 zal ik weer starten met een nieuwe opleiding Mensgericht Coachen. Deze zal plaatsvinden op de donderdagen, en niet op de vrijdagen zoals oorspronkelijk de bedoeling was. De nieuwe data komen binnenkort op de site van de ACC. Ook wordt er weer een informatieavond georganiseerd. Hou de site dus in de gaten!

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier.

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.hop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

Lees mijn weblog hier  of mijn liefdesweblog hier

Klik hier voor actuele zaken

 

 

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690