September 2010 - Inspiratie - Kracht laten zien

Wil je van of juist op de verzendlijst, stuur dan een mail naar leonie@veranderjewereld.nl
Ken je anderen voor wie deze brief interessant is? Doorsturen mag!

Inhoud

 • Kracht laten zien inzichten op en het werd me duidelijk dat ik in mijn kracht Afgelopen periode was ik op retraite om me te bezinnen op de volgende stappen in mijn ondernemerschap als relatiecoach en trainer. Het leverde me veel nieuwe inzichten op en het werd me duidelijk dat ik in mijn kracht moest gaan staan. Pfff, dat is best eng!
 • Tips voor kracht
 • Actueel
  Love Unlimited loopt goed in de US
  Gratis oefeningen uit Love Unlimited
  NIeuw: Coaching via Skype
 • In de media
  De gevolgen van vreemdgaan in Men's Health
  Het verbindingswiel in het Tijdschrift voor Coaching
  Love Unlimited in Belgische Primo Gids
 • Agenda
  Last minute korting voor bijscholingsdag a.s. donderdag 9 sept
  Start trainingen Academie voor Counselling en Coaching
  Workshops
 • Weblog van Leonie

 

Kracht laten zien

 

 

Afgelopen maand was ik op mijn favoriete retraiteplekje om me te oriënteren op de volgende stappen van mijn ondernemerschap als relatiecoach. Dat betekent eerst hoofd leegmaken, want met een vol hoofd wordt het lastig plannen maken. Voor mij betekent dat veel wandelingen maken door de prachtige natuur, in stilte zijn met mezelf in het klooster en tijdens meditaties, met de groep of in mezelf.

In januari nam ik deel aan de transmissietraining bij Alex Vartman, een training die mijn leven totaal heeft veranderd. In de periode dat ik nu op retraite was, deed mijn allerliefste vriendin dezelfde training. Tijdens de meditaties stemde ik niet alleen af op mijn eigen stilte, maar ook haar groep.

De eerste dagen van mijn retraite zat ik zo vol met plannen en ideeen over wat ik allemaal kon gaan doen, dat het lastig was om in contact te komen met mezelf. Tijdens een van mijn meditaties zag ik een beeld van Jezus, die ik vorig jaar tijdens mijn transmissie voor het eerst in mijn leven op die manier had ontmoet. De boodschap die ik van hem krijg raakt altijd dezelfde thema: Overgave.

Ik besloot mijn denken los te laten en te kijken wat er zou gebeuren als ik niet denk. Zo deed ik een geleide visualisatie en ontmoette nieuwe kanten van mezelf. Ik ontmoette op verschillende manieren drie mensen die mij erkenden in mijn kracht, licht en liefde: Aarzel niet langer, laat jezelf zien en maak gebruik van je gaven. Dat was de boodschap. Het mooie van deze mensen was dat zij allemaal in een andere fase van hun persoonlijke en spirtuele ontwikkelingsproces zaten. Van geheel afgesloten, ontredderd en in angst, tot totaal open en een met het universum. Ieder van hen liet op hun eigen wijze mij zien wat ik aan potentie in mij heb en wat naar buiten dient te komen. Ik ben deze mensen ontzettend dankbaar voor hun grote cadeau aan mij.

Tijdens de uitwerking van een visualisatieoefening werd ik als het ware bevrucht door het universum van mijn 3e boek: een spiritueel kinderboek over het ontstaan van het eerste leven op aarde. En dat terwijl mijn tweede boek nog geschreven moet worden. De gidsen die ik tijdens deze retraite ontmoetten, nodigden me ieder op hun eigen wijze uit te delen over mijn ervaringen tijdens de transmissie traing. Deze ervaringen zal ik gebruiken in mijn tweede boek. 

 

Boeken worden niet vanzelf geschreven. De creatiespiraal volgend betekent het naast wensen, verbeelden geloven ook uiten, onderzoeken en plannen. Deze blog is een vorm van uiten, en plannen bekent simpelweg tijd reserveren in mijn agenda. Ook dat is inmiddels gebeurd. Voor het onderzoeken van de gekozen vorm zoek ik hulp. Want wat ook steeds opnieuw duidelijk wordt, is dat alles in afstemming hoort te gaan met de directe omgeving en de mensen die ons nabij staan, met respect voor hun grenzen. Daarbij hulp vragen is niet alleen afstemmen met de buitenwereld, maar ook  jezelf erkennen dat je belangrijk bent, dat je er toe doet. Het is een vorm van je kracht laten zien.  

Wat ik de mensen wil meegeven in mijn tweede boek is duidelijk. Het is belangrijk dat de man en vrouw in onszelf en in de wereld, weer in balans komen. De kosmische wetgeving over geven en ontvangen, ook tussen man en vrouw en dat laatste bedoel ik niet letterlijk, want ieder mens heeft mannelijke en vrouwelijk kanten. Dat kan dus ook tussen twee mannen zijn, of tussen twee vrouwen.

De weg naar innerlijke vrijheid ligt besloten in de stilte in jezelf. Het is een plek waar je altijd naar terug kunt. Daar vind je uiteindelijk het antwoord. Voor mij was dat in de vorm van Jezus, die mij steeds opnieuw uitnodigt tot overgave. Overgave, de essentie van het vrouwelijke deel in ons allemaal.

Bij de slotmeditatie kreeg ik na de immense stilte het gevoel dat ik wegzweefde door het universum, op de klanken van prachtige muziek. Plotseling voelde ik mijn handen en onderarmen enorm tintelen. Het beeld van een groot rood hart verscheen. Uit het hart kwamen allerlei kleine hartjes die hun weg vonden naar hen die het nodig hadden. Een uitnodiging om mijn handen te gebruiken voor heling. Een nieuwe vorm van liefde delen. Een logo voor deze website is geboren (en dankzij Martijn ook tot uitdrukking gekomen, nog even geduld!)

 

Na de slotmeditatie trokken we een engelenkaartje en een inspiratiekaartje. Toeval bestaat niet. Voor mij is het inmiddels bewezen. Want uiteindelijk gaat het erom dat we iets doen met onze inzichten. Zo lang we alleen maar blijven leren en nieuwe kennis op blijven doen, verandert er niets.

Inzicht + Actie = Verandering. Een eenvoudige rekensom die mij uitnodigt tot overgave en tot het zetten van een nieuwe stap. Voor mij is dat het schrijven van deze blog.

 

 

En jij? Welke nieuwe stap zet jij om jouw inzichten te integreren in jouw persoonlijke leven?

 

Reageer op deze blog mijn weblog hier  

TIPS

 

Tips voor kracht

 

 1. Kom uit je comfortzone
  Als jezelf wilt laten zien aan de wereld, is het nodig om uit je comfortzone te komen. Dat is even eng, maar levert altijd meer op dan gedacht. Ga ervoor!
 2. Vertrouw op jezelf
  Geloof in wie je bent en wat je kunt. Mediteer regelmatig. Hierdoor vermindert je piekeren en sta je meer open voor wat echt belangrijk is. Ook zorgt het voor innerlijke rust.
 3. Visualiseer een nieuwe toekomst
  Dagdroom op een positieve manier over een nieuwe toekomst waarin jij jezelf laat zien. Hoe ziet jouw dag er uit in jouw ideale toekomstbeeld? Wat gaat je goed af? Waarin straal jij?
 4. Geef jezelf een anker
  Koop iets voor jezelf wat jouw kracht symboliseert. Dat kan in dfe vorm van een sieraad of iets anders wat je regelmatig tegenkomt. Sta iedere keer dat je jouw symbool ziet, weer even stil bij jouw kracht. Op die manier maak je er dagelijks contact mee.
 5. Uit jezelf
  Het is gemakkelijker om je plannen tot uiting te brengen je ze gedeeld hebt met anderen. Ze kunnen je helpen herinneren aan wat jij wilt bereiken of leven met je mee. Ook krijg je hierdoor feedback over je plannen, dat is altijd fijn!
 6. Zoek steun
  Zoek steun bij mensen die je voorgingen, is er iemand die voor jou een voorbeeldfunctie heeft? Wat een ander kan, kun jij ook. Toch?

 

naar bovend

Actueel

 

Love Unlimited loopt goed in de US!

Love Unlimited is vanaf 1 augustus ook verkrijgbaar op de Amerikaanse markt en de uitgever is erg blij met de eerste verkoopcijfers die binnen kwamen via het distrutiecentrum IPG. Gaaf! Nog niet zo lang geleden hield ik het boek voor het eerst in mijn handen. Ik ben er supertrots op! De eerste Engelse review van Pilgrims kun je hier lezen

Afgelopen week werd ik uitgebreid in het Engels geinterviewd door Julia Armstrong. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van haar radiopodcast.

Boek bestellen?

Het Engelstalige boek kun je bij Findhorn bestellen.

Je kunt er ook twee hoofdstukken online lezen!

De Nederlandse versie kun je bij mij bestellen, als je wilt persoonlijk door mij gesigneerd. Maak
€ 21,50 over op giro 4239904 tnv Verander je Wereld, mail me je adresgegevens en ik stuur het boek naar je toe.

 

naar bovend

 

Thuis investeren in je relatie? Gratis oefeningen en kaartjes Relatiespel

In het boek Love Unlimited worden in de verhalen veel oefeningen genoemd die ik met de clienten uit het boek heb gedaan. Sinds kort staat er een subset van de kaartjes van het Relatiespel van Peter Gerrickens op Liefdedelen.nl. Ook kun je diverse oefeningen gratis downloaden. De oefeningen zijn bedoeld om de relatie met jezelf te verdiepen en ook de relatie met je partner.

Meer info en oefeningen gratis downloaden.

Wil je het relatiespel in zijn geheel kopen, dan kan dat via zijn website. Wil je begeleiding bij het spelen, kom dan langs voor een Relatieboost!

Ben je coach of hulpverlener en wil je leren werken met het spel? Er zijn nog een paar plekken vrij op de bijscholingsdag 'Effectief coachen bij liefdesrelaties' op 9 september, 20 november of 11 december. Voor de workshop op 9 september geldt een last minute korting van 20%! Wees er snel bij!

 

naar bovend

 

Nieuw: coaching via Skype

Sinds kort kun je bij mij terecht voor coaching of counselling via Skype. Deze manier van begeleiding is met name handig voor mensen die ver weg wonen en die graag eens met een onafhankelijke professional willen praten over hun relatieissues. In een eenmalig gesprek of voor meerdere gesprekken. Je bent van harte welkom.

 

Interesse? Laat het me weten!

 

naar boven

 

In de media

 

Men's Health - De gevolgen van vreemdgaan

Half september verschijnt in Men's Health een uitgebreid artikel over de gevolgen van vreemdgaan. Steeds meer mensen komen in aanraking met de gevolgen van vreemdgaan. Een oplossing in de relatie is er niet in een twee drie. Wat kun je doen? En wat kun je beter laten? In Men's Health lees je er alles over. Er komen alleen professionals aan het woord, en jawel ik ben ook geinterviewd.

Volgens redacteur Nathalie Groeneveld ben ik iemand met een bijzondere visie op het gebied van de liefde. Naast mij komt de Belgische therapeut Alfons van Steenweegen aan het woord.

Alle reden dus om dus naar de winkel te gaan!

 

 

Tijdschrift voor Coaching - Het Verbindingswiel©

In het Tijdschrift voor Coaching van dit kwartaal met als thema 'Intimiteit' staat een artikel door mij geschreven over het Verbindingswiel©, een nieuwe methode door mij ontwikkeld om (liefdes)relaties in kaart te brengen. Het verbindingswiel wordt ook uitgebreid beschreven in hoofdstuk 1 van het boek Love Unlimited.

Ik ben erg blij met het artikel in het TVC en kan niet wachten tot ik het in handen heb!

Wil je meer weten over wat het TVC jou als coach of begeleider te bieden heeft, neem dan eens een kijkje op hun website.

 

Love Unlimited scoort in Belgische Primo Gids!

In de Belgische Primo gids stond afgelopen periode een leuk artikel over Love Unlimited, ik ben blij verrast! Dat ze het boek gelezen hebben is zeker, want het is inhoudelijk een erg goed stuk geworden. Met adviezen over liefdessituaties. Lees deel 1 en lees deel 2

 

 

 

naar bovend

 

AGENDA

 

Workshops

Bijscholing voor coaches, counsellors en therapeuten:

Voor de workshop van 9 september zijn nog twee plaatsen vrij. Voor de snelle beslissers is er een last minute korting van maar liefst 20%! Wees er dus snel bij.

 

Academie voor Counselling en Coaching - start 16 september

Voor de cursus Counseling en Coaching die start op 16 september zijn nog enkele plaatsen vrij. De training vinden eens per maand plaats, op tien donderdagen.

Wil je nog dit jaar van mij als trainer genieten, grijp dan nu je kans!

Hier lees je meer over de opleidingen en hier lees je meer over mij als trainer. Wil je weten wat studenten zeggen over mij? Klik dan hier.

De trainingsdagen vinden plaats in Zalencentrum de Ambassadeur te Eindhoven, op 10 minuten loopafstand van het station. Meer weten over ACC? Klik hier.

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?  Schrijf je nu in.hop e workshop.

 

naar bovend

Weblog van Leonie

 

 

Lees mijn weblog hier  of mijn liefdesweblog hier

Klik hier voor actuele zaken

of lees de speciale nieuwsbrief van vorige maand over
een bijzonder aanzoek
,
en dat nog wel bij mij in de coachpraktijk!

 

naar boven

 

Wil je de nieuwsbrief automatisch iedere maand ontvangen, klik dan hier

 

© Verander je Wereld. Wil je de column of tips uit deze nieuwsbrief of van mijn weblog overnemen? Dat kan. Graag wel met bronvermelding, en laat het me weten!
Register coach bij NOBCO. Register Counsellor bij ABvC. Praktijk in Den Bosch en
Den Haag. Ingeschreven bij KVK-nummer: 17177690